perjantai 22. lokakuuta 2010

Kokemuksiakokemuksia

Perrrrrrjantaiiiii! Taas kerran. Eihän siitä oo vaan ku viikko kun viimeks oli perjantai!! Mutta ei sen väliä, en paa pahakseni, sillä kulunu viikko on ollut jotenkin tahmee. Syysväsymystä havaittavissa? Mahdollisesti, sillä puolikooma on todellaki ollu päivän sana. Onneks tänää oli vaan 12 asti skolee ni pääs sen jälkee himaa relaa päikkäreiden muodossa. Ennen himaa pääsyä tosin koin jonkinsortin ihmeen, tai ainakin sitä täällä päin voi siksi kutsua, sillä stoge oli myöhässä!!! Härmässähän se vissiin menee nykyään toisinpäin.. "parempi tositositosi myöhään kun ei millonkaan". Mutta syy myöhästymiselle oli aika raffi; jollai oli ollut vissiin tosi tahmee viikko, jonka takia oli päättäny dyykata raiteille...

Mutta on tällä viikolla tullu vastaan myös niitä rentoi kokemuksii. Tosin vaan tiistaina, koska muut päivät on menny siis täysin koomatessa kotosalla! Tiistaina mun nokialainen täräytti aamuherätykset ilmoille neljän aikaa aamuyöstä. Kolmen timman yöunilla varustettuna lähin yönhämärässä laahustaa kohti lähintä asemaa, jossa tapasin jenkkikamu Urveshin ja sen sveitsiläisen frendin, joka vierailee tän viikon täällä saarella. Tosin ovat nytten jo Kiotossa. Anyway. Kavereiden ilmeistä päätellen ei unta oltu myöskään hirveesti siellä päin tankattu koneeseen edellisyönä. Ei se mitään. Steissiltä pomppu junaan ja Shinjukun steissin kautta Tsukijishon asemalle ja nokka kohti Tsukijin kuuluisaa kalatoria! Syy aikaselle ilmestymiselle oli se, että siellä käydään viiden kuuden aikoihin tonnikalahuutokauppa, jota myös turistit pääsee väijymään. Ja kun japanilaisesta huutokaupasta on kyse, homma näyttää aika hupaisalta. Kaverit huutaa ku hyeenat niitä hintoja ja muut nostaa lapoja pystyyn sitä mukaan miten sattuu kiinnostaa. Todellista teatteria siis. Kannattaa käydä tsiikaamassa. Jos yhtään oikein ymmärsin, tollasen jässikän hinta pyöri jeneissä noin 40 kilossa, eli noin 350-400 euroopanrahaa.

Tavaran tarkistus
Huuhtokaupan jälkeen tsekattii nopeesti torin muut antimet:

Kaikennäköstä oli tarjolla
Sen jälkeen lähettii ettii aamupalaa, ja kun kalatorilla oltiin ni tietty sushia piti saada. Löydettiin vähän syrjemmästä yks rafla, joka ei tainnu olla ees vielä auki, mutta oltiin kuitenkin tervetulleita. Rafla oli aika skidi mesta, muistutti jollain tapaa lähinnä baaria, eli huoneessa oli vaan baaritiski, ja kokki sen takana taikomassa sushiannoksia. Brekkari oli erittäin freesiä, niinku olettaa saattoi ja todella maukasta! Miso keitto oli kylläkin ehkä hämärin setti mitä oon täällä nähny, sillä kiposta löyty simpukka, joku fisun osanen ja katkaravun pää, mut silti se oli paras soppa mitä oon tääl safkannu! Sapuskan jälkeen muiden paikkojen hinnat huomattuamme totesimme tehneemme aivan järkyttävän hyvän diilin. Tukeva sushibrekkari irtos 1050 jenillä, kun muissa mestois hinnat pyöri 2000-3000 välillä. Kokki sai meiltä isot kiitokset ja kehut oikeen japaniks kun jätettiin paikka taaksemme. Eli siis sen verran osaan japanii, et pystyin heittää kokin kaa femmat :) Totemo oishikatta desu. 

Brekkari
Niille, ketkä aattelee siellä fujitsu-siemensin ääressä, et "kalatori hyiiii, siellä haisee ihan silakka" voin sanoo, että ei haissu. Mikä oli jonkinlainen ylläri itellekki. Johtu varmaan siitä, että oli aikanen aamu, fisut aika pitkälti jäissä ja myös niin tuoreita, ettei nassee tarvinu pukee naamalle. Lähinnä tuoksu/haju oli samanlainen ku meren rannalla. Eli ei ollenkaan paha.

Awww shiiit! Nyt kello on jo niin paljon, että meikäläisen pitää tööttää suihkuun ja painella sen jälkeen viettää brittipoika Antonyn kakskakkosii. Izakaya ja clubi-ilta tiedossa. Toivottavasti nättii. Jatketaan näistä tän viikon kokemuksista lisää huomenissa..
Peace out!


2 kommenttia:

  1. Stogen myöhästyminen taitaa olla siellä aika kova juttu. Täälläpäin pakkaset ja lehdet on myöhästyttäny junia vaan jokapäivä ja eihän me osata enää edes valittaa...

    VastaaPoista
  2. Joo onhan se täällä aika kova juttu. Tosin mun matkantekoa se ei haitannu, kun satuin just asemalle kun juna oli tulossa. Enkä mä olis sitä syytäkään tajunnu, ellei saksalainen kaveri olis kertonu. Se osas poimii sen ilmotuksen taululta. Eihän suomessa tarvi olla ku pari havunneulasta raiteilla ni pakka on jo levinny käsiin!!

    VastaaPoista