maanantai 13. syyskuuta 2010

Sumoöverit

Eilen, ennen kun menimme brittien kaa illalliselle yhteen tuttuun barbeque paikkaan, jossa olimme käyneet jo aiemmin (ja jossa tällä kertaa tuli maistettua mm. jonkun eläimen kieltä ja babymustekalaa), päätimme, että maanatai on sumopainipäivä. Joten brittien, Phoeben, Anthonyn ja Urveshin (joka on oikeesti jenkki kylläkin) opastuksella lähdimme aamutuimaan kohti reilun puolen tunnin junamatkan päähän nauttimaan tästä omituisesta, mutta jotenkin niin eksoottisesta lajista! Perille päästyämme huomasimme, että Tochinowakat, Kimurayamat ja kumppanit meinaa painii siel koko päivän, joten ostimme ensin halvimmat liput piippuhyllylle (2100 jenii) ja sen jälkeen päätimme käydä viereisessä museossa sivistämässe hieman itseämme..

Sumotiketti
Museoreissu tuli maksaa opiskelijoilta 480 jenii, jos oli näyttää opiskelijakorttii. Onneks meil kaikil oli mukana, paitsi Antil, niin pääs vähä halvemmal. Tosin Antti harjas homman tyylikkäästi näyttämällä Kela-korttii ni kaikki oli okei, sisälle vaan! Museokierros koostu lähinnä Tokion 1600-1900 -lukujen historiasta; siel oli nähtävillä mm. millasta eläminen ja asuminen oli niihin aikoihin, maailmansodan aikasia pommeja, ensimmäisiä autoja, ynnä muuta jännää..

Sisäänkäynti museoon
Aimo annoksen sivistystä saaneena ja mäkkärin kahvien jälkee lähettii haistelee sitä sumomeininkii. Sitä tulikin sitten nähtyä koko rahan edestä. Ovethan aukes jo puol ysin jälkeen, mut me mentii sisää joskus puolenpäivän maissa. Ekat 15-30 minuuttii olin aika liekeissä siit touhusta, mut sit tunnin jälkeen aloin jo kyllästyy... Ja nää oli viel jotai warm-up höyhensarja matsei. Noh, siinä me sit tapitettii sitä touhuu varmaa kolme tuntii. Yks matsi kesti keskimäärin 6 sekuntii, ja ne oli suht samanlaista kauraa pieniä poikkeuksia lukuunottamatta. Kolmen jälkee alko sitä vähän tapahtuu ja paikallist porukkaa pakkauttu enemmän tupaan sisää, sillä kunnon geimit alko. Ekaks oli senior division nahistelui, sit The Grand Champion vääntöi ja lopuks tais olla the highest division matsei.. Niissä oli sit jo sähköö ilmassa ja vaippatangat tappeli ihan tosissaan :)

Hopp, ja sitten mennään...
Sumosessioiden jälkeen paineltiin sitte mäkkärin kautta kotii lepäilee. Kaisa tosin teki aikasemmin aikamoisen peliliikkeen ja lähti soolona takas kämpille ja siitä suoraa paikallisen säbäjengin treeneihin!! Toivottavasti se ei eksyny ja voi hyvin tällä hetkellä treeneis :) Mutta joo tän päivän kokemuksen perusteella voin todeta et sumopaini on ihan jees, mut kuus timmaa on helposti jo överit!! Kiintiö siis sen suhteen on vähäks aikaa täytetty...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti